Functionele delen

Maak een stappenlijst van de volgende instructie en deel de delen op in stappen die een computerleek gemakkelijk kan volgen. Je kunt stappen (en dus instructies) toevoegen en/of weglaten, of stappen opsplitsen. Werk onderstaande instructie uit voor Windows XP of Vista.

Omdat firewalls de communicatie tussen de computer en internet kunnen beperken, moet u mogelijk de firewallinstellingen wijzigen om Windows Hulp op afstand te kunnen gebruiken. Open Windows Firewall. Klik op 'Een programma via Windows Firewall toestaan'. Typ het wachtwoord of een bevestiging als u wordt gevraagd om het Administrator-wachtwoord of een bevestiging. Schakel onder 'Uitzonderingen' het selectievakje naast 'Hulp op afstand' in en klik vervolgens op OK.

Opmerking: Als u een andere firewall gebruikt, volgt u de instructies die bij de firewall zijn geleverd.

Onderstaande schermafdrukken helpen je op weg. Je kunt deze schermafdrukken ook integreren in de uitwerking van de stappenlijst.

Dit is de oorspronkelijke instructie (geschreven voor Windows XP):

Omdat firewalls de communicatie tussen de computer en internet kunnen beperken, moet u mogelijk de firewallinstellingen wijzigen om Windows Hulp op afstand te kunnen gebruiken.

  1. U kunt Windows Firewall als volgt openen: klik op de knop 'Start', klik op Configuratiescherm, klik op 'Beveiliging' en klik vervolgens op 'Windows Firewall'.
  2. Klik op 'Een programma via Windows Firewall toestaan'. Typ het wachtwoord of een bevestiging als u wordt gevraagd om het Administrator-wachtwoord of een bevestiging.
  3. Schakel onder 'Uitzonderingen' het selectievakje naast 'Hulp op afstand' in en klik vervolgens op OK.

Opmerking: Als u een andere firewall gebruikt, volgt u de instructies die bij de firewall zijn geleverd.

--------------------------------------------

Je kunt deze instructie verder uitwerken zodat de computerleek gemakkelijk kan volgen.

--------------------------------------------

Als u de 'Hulp op afstand' van Windows wilt gebruiken, heeft u een internetverbinding nodig. De firewall op uw computer beperkt de communicatie tussen uw computer en het internet om uw computer te beveiligen.

Als u hierdoor geen toegang krijgt tot 'Hulp op afstand', wijzig dan uw firewallinstellingen aan de hand van volgende stappen.

Welke firewall heeft u?

Ik heb Windows Firewall op mijn computer:

1. Open Windows Firewall:

  • Klik op de knop 'Start'
  • Klik op 'Configuratiescherm'
  • Klik op 'Beveiliging'
  • Klik op 'Windows Firewall'

2. Klik op 'Een programma via Windows Firewall toestaan'

Als een wachtwoord vereist is, geef dan het 'Administrator-wachtwoord' in. Dit kan uw persoonlijk wachtwoord zijn, of 'Admin' of 'Administrator' als u niets heeft veranderd aan de fabrieksinstellingen.

3. Plaats een vinkje bij 'Uitzonderingen' (naast Hulp op afstand)

  • Klik op OK

U kunt nu Windows Hulp op afstand gebruiken

Ik heb een andere firewall op mijn computer:

Als u een andere firewall gebruikt, volg dan de instructies die bij de firewall zijn geleverd.