Verwijswoorden

Noteer de verwijswoorden, geef aan welke verwijswoorden onduidelijk zijn en corrigeer.

Een inhalatiespray wordt ook wel dosisaërosol of verstuiver genoemd. Voor elke verstuiving moet u het spuitbusje een tijdje stevig schudden. Alleen dan komt iedere keer evenveel salbutamol vrij. Om dit beter of makkelijker te inhaleren kunt u ook gebruik maken van een voorzetkamer. Dit is een grote buis, waar u de inhalatiespray inspuit. U kunt dan rustig meermaals via deze buis inademen. Controleer regelmatig of de kleppen nog goed werken. Hoe u dat moet doen, staat beschreven in de bijgeleverde gebruiksaanwijzing. Als deze niet meer goed werken, kunt u in de apotheek een nieuwe voorzetkamer krijgen. Hier hoeft u niet voor te betalen als u deze samen met het recept voor de spray ophaalt.

In dit fragment is niet elk gebruik van verwijswoorden even duidelijk. Als er twijfel mogelijk is, kies je het best voor een concrete formulering. Zo is de tijdsaanduiding 'een tijdje' voor verschillende interpretaties vatbaar. Geef de gebruiker daarom liever een concrete tijdsaanduiding.

Voorbeelduitwerking

Een inhalatiespray wordt ook wel dosisaërosol of verstuiver genoemd. Voor elke verstuiving moet u het spuitbusje gedurende een dertigtal seconden stevig schudden. Alleen dan komt iedere keer evenveel salbutamol vrij. Om salbutamol beter of makkelijker te inhaleren kunt u ook gebruik maken van een voorzetkamer. Dit is een grote buis, waar u de inhalatiespray inspuit. U kunt dan rustig meermaals via deze buis inademen. Controleer regelmatig of de kleppen nog goed werken. Hoe u dat moet doen, staat beschreven in de bijgeleverde gebruiksaanwijzing. Als de kleppen van de voorzetkamer niet meer goed werken, kunt u in de apotheek een nieuwe voorzetkamer krijgen. Hier hoeft u niet voor te betalen als u de voorzetkamer samen met het recept voor de spray ophaalt.