Reactie op personeelsadvertentie 3

Je bent op zoek naar een baan en vindt een advertentie in de KNACK van 10 maart 200. voor de functie van verkoper bij de firma Bloemen en Planten 200 (Zonweg 12, 2000 Antwerpen).

In de brief vermeld je dat je tijdens je opleiding kennis hebt kunnen maken met de theorieën en strategieën van het verkopen en dat je die aan de praktijk heb kunnen toetsen toen je tijdens de vakantie als verkoopster bij 'Huis en Tuin' werkte. Tenslotte vermeld je dat je goed met klanten kunt omgaan, dat je bereid bent om je eventueel wat bij te scholen en dat je hoopt te worden uitgenodigd voor een gesprek.

Greet De Bruyne
Gentse Steenweg 12
1000 Gent
(050)34 33 22

Gent, 12 maart 200.

Bloemen en Planten 2000
Zonweg 12
2000 Antwerpen

advertentie KNACK s717100-job

Geachte mevrouw,
Geachte heer,

In de KNACK van 10 maart jl. las ik dat u op zoek bent naar een jonge en dynamische verkoper.

Tijdens mijn opleiding aan het Elisabethinstituut in Gent maakte ik kennis met de theorieën en de strategieën van het verkopen. Die theoretische kennis toetste ik aan de praktijk toen ik vorig jaar tijdens de vakantiemaanden als verkoper bij 'Huis en Tuin' werkte.

De verkoopsleider van 'Huis en Tuin' vertelde mij dat ik goed met klanten kon omgaan. Ik vond het zelf een heel boeiende ervaring, al begrijp ik dat ik nog heel wat kan leren. Daarom ben ik zeker bereid een grondige opleiding te volgen.

Omdat taalvaardigheid voor een verkoper zeer belangrijk is, wil ik u natuurlijk graag in een persoonlijk gesprek meer uitleg over mezelf geven.

Met vriendelijke groeten,

(handtekening)

Greet Van Maerlant

Bijlage: curriculum vitae