Reactie op een personeelsadvertentie 2

Maak de onderstaande sollicitatiebrief compleet. Gebruik eventueel de informatie tussen haakjes.

(adresgegevens)

Geachte mevrouw Kuypers,

In de Standaard van 6 juni jl. (advertentie voor functie van hoofd personeelszaken) ... . Gezien mijn kennis en ervaring in dit vakgebied, (geschikt zijn) ... .

Het lijkt me ook een leuke baan omdat ... .

Een hoofd personeelszaken moet in mijn ogen (mensenkennis) ... .

Dat zijn precies de eigenschappen die ik heb. Bovendien ... .

Sinds .... werk ik bij de Personeelsdienst van HMM. De eerste twee jaar was ik ... . Daarna heb ik ... .

In mijn CV (ervaring / opleiding) ... .

(afsluitende zin)... .

(afsluiting) ... ,

... .

(adresgegevens)

(adresgegevens)

Geachte mevrouw Kuypers,

In de Standaard van 6 juni jl. las ik dat u op zoek bent naar een hoofd voor de afdeling personeelszaken. Deze functie heeft mijn belangstelling omdat ik op zoek ben naar een passende en interessante functie.

Gezien mijn kennis en ervaring in dit vakgebied overeen komen met de eisen die u stelt, ben ik ervan overtuigd dat ik actief zal kunnen bijdragen aan het verhogen van de efficiëntie van uw personeelsdienst. Het lijkt me ook een leuke baan omdat ik het prettig vind uitgangspunten die ik ondersteun zelfstandig en in teamverband uit te werken tot concrete beleidspunten.

Een hoofd personeelszaken moet in mijn ogen beschikken over goede sociale vaardigheden en een gezonde dosis mensenkennis. Dat zijn precies de eigenschappen die ik heb. Bovendien kan ik de ervaring gebruiken die ik tijdens mijn activiteiten als HRD-manager voor HMM ontplooide.

Sinds vijf jaar werk ik bij de Personeelsdienst van HMM. De eerste twee jaar was ik assistente. Daarna heb ik gedurende drie jaar de functie van HRD-manager vervuld.

In mijn CV zult u lezen dat ik naast mijn opleiding in Administratief Recht aan de Katholieke Universiteit Leuven een serie van drie cursussen heb voltooid in internationaal HRD aan de EH in Brussel. Sedert die tijd heb ik, dankzij mijn professionele ervaring, de ontwikkelingen op het gebied van personeelsmanagement met grote interesse gevolgd en succesvol toegepast in de beroepspraktijk.

Ik hoop dat ik u overtuigd heb van mijn geschiktheid en dat u aanleiding ziet om mij uit te nodigen voor een gesprek waarin ik mijn brief nader kan toelichten.

Hoogachtend,

(naam en adresgegevens)