Agendapunt 1: Open dag

Neem notities van het eerste agendapunt.

Gebruik het transscript van het eerste agendapunt (je vindt een printversie in de rechterkolom) en maak aan de hand hiervan notities als input voor je vergaderverslag. Deze hoef je niet mee af te geven.

Niet elke registratietechniek is even geschikt voor alle agendapunten. Ga na wat het doel van dit agendapunt is en kies op basis hiervan een geschikte methode. Gebruik eventueel een vaste structuur als hulpmiddel bij het notuleren.

Vergaderdoel open dag

Doel

evaluerend

Concreet

ervaringen uitwisselen;
gemaakte fouten in de toekomst vermijden

Transscript open dag

Stijn: Ja, de open dag vrienden. Dat is een succes geweest, he? Dat is toch wel plezierig en ik heb hier een paar dingetjes meegenomen voor iedereen. Euhm, ach met onze computers kan alles he, het is een fluitje van een cent. Maar als je zo eens kijkt, het aantal bezoekers, dat gaat in stijgende lijn. Vorig jaar een kleine dip, maar voor de rest, dat is toch heel positief.
En als je dan eens kijkt naar de verdeling, wel, personeel en familie, 178 dat is toch eigenlijk een bijzonder goed teken vind ik. Dat euh, ja dat doet mij deugd, dat wijst op engagement en dan onze klanten waren ook present. Ik denk dat we heel tevreden mogen zijn. Misschien op een puntje na, we hadden te weinig brochures he. Dat euh... Is er iemand die daar iets meer over kan zeggen?
Katja: Ja, inderdaad, we hebben eigenlijk gemerkt zo rond 5 uur, dat we echt niet zouden toekomen en dan zijn we nog eens een keer naar het magazijn geweest, en daar hebben we een aantal gevonden, maar uiteindelijk bleek het toch niet genoeg te zijn, dus euh wat we hebben gedaan is euh eigenlijk de naam genoteerd van de mensen euh die er nog eentje wilden en dan ben ik euh maandag naar de drukker geweest en ik heb er daar een aantal bijbesteld en die zouden overmorgen klaar moeten zijn.
Stijn: Dat is prima he. Luuk, als jij misschien voor die mailing kan zorgen?
Luuk: Dat is geen probleem. Van wie krijg ik de adressen?
Katja: Van mij. Morgen.
Stijn: Dat we volgend jaar voldoende voorraad hebben, want het is toch een beetje onaangenaam, mensen staan daar. Dat moeten we toch proberen te voorkomen he. Iemand nog iets anders op te merken? Geert?
Geert: Ja, ik wou nog even iets zeggen over de catering. Ik vond dat die bijzonder geslaagd was. Ik vond dat allemaal tip top in orde voor een heel redelijke prijs.
Chris: Ja, dat is zo. Het eten was vers en heel mooi gepresenteerd. Dat is zeker voor herhaling vatbaar. Dat moeten we volgend jaar toch opnieuw overwegen.
Katja: Ja, ik kan me daar volledig bij aansluiten.
Stijn: Het is duidelijk he, ik vind, Salons Georges, ze mogen het weer doen he. Het is zeer duidelijk. Zijn er nog andere opmerkingen?
Geert: Toch nog even een wankele of een negatieve opmerking. Ik vond de kalenders die we dit jaar als give away hebben geschonken. Ik vond dat niet echt een succes. Ze waren gemaakt in een karton dat veel te licht was en zo waren ook veel te groot. Dus je zag die mensen binnenkomen en meteen begon iedereen die kalender op te rollen. Dat vond ik echt, dat vond ik stom gewoon. Je ziet ook, bij mij hangt er nu zo?n kalender in de keuken en die hangt daar de hele tijd gekruld, dus dat vind ik iets dat we volgend jaar niet meer zouden mogen doen.
Stijn: In elk geval, ik moet zeggen ik heb geen andere klachten gehoord. Van niemand.
Katja: Ik wil toch ook nog iets kwijt over de catering. Ik vond het wel lekker he, daar wil ik me zeker bij aansluiten, maar ik vind dat we volgend jaar misschien ietsje milieubewuster zouden kunnen en ik heb de indruk dat we dit jaar toch heel veel plastic hebben weggegooid en je kunt natuurlijk moeilijk de bar beginnen doen, maar euh, ik stel voor dat we volgend jaar misschien voor papier zorgen. Papieren bekertjes, papieren borden en zo.
Stijn: Ja, dat we daarop aandringen bij Salons Georges. Ja, OK. Goed idee. Wil er iemand anders nog iets kwijt?
Luuk: Wat noteer ik over de kalenders?
Stijn: Och ja, wat noteer je over de kalenders? Kijk, het is toch elk jaar een ander relatiegeschenk, dus ik vind dat we eigenlijk niets moeten noteren. Het zal geen kalender zijn volgend jaar, we wisselen toch altijd. Maar het is misschien goed om, naar de toekomst toe, daar toch rekening mee te houden voor als het toch een kalender wordt. Ja wil er iemand nog iets kwijt. Chris?
Chris: Ik had nog een kleine opmerking. Ik denk dat we volgend jaar toch moeten zorgen dat er meer personeel aanwezig is op die informatiestanden. Zelf stond ik op een van die standen en soms waren er heel specifieke vragen waarop ik geen antwoord op kon geven. En dat is toch een beetje vervelend. Dus daar moeten we volgend jaar toch wat oog voor hebben, vind ik.
Stijn: Ja, we kunnen dat volgend jaar misschien in de briefing duidelijk meedelen. Zorgen dat we beter voorbereid zijn zeker he.
Luuk: Is er iemand die die briefing kan...
Stijn: Oh ik zal dat wel doen. Ik zal dat wel doen. Heeft er nog iemand opmerkingen? Nee, dan zou ik graag met ons tweede punt beginnen.